1 Mayıs 2012 Salı

Nolucak bu evrimin hali?

HAYATA DAİR SAÇMALAMACALAR VOL4:

Nolucak bu evrimin hali?





Mahalle kedilerinin garip miyavlamalarını siz de farkettiniz mi? ÇoÄŸu zaman “çocuk aÄŸlaması”, “mahalle kavgası” ya da “seyyar satıcı nidası”na benzeyen bu miyavlamalar, evrimin mobese kameralarına yakalanıp, flash tv tarafından çember içine alınıp, oklarla gösterilerek, gözümüze sokulan bir kanıtı olabilir mi dersiniz? Sanki şöyle bir 150-200 yıl daha geçse, konuÅŸmayı sökecek gibi miyavlamıyorlar mı? Hani daha konuÅŸamayan ama derdini garip seslerle anlatan bebekler gibi, dilinin ucuna geliyor da tam söyleyemiyor gibi bir halleri yok mu? Düşünsenize kedilerin konuÅŸmayı söktüğünü. Mahellede yiyecek vermeyenlere küfreden, etrafa laf atan, kaldırımlarda, balkonlarda dedikodu yapan, laf taşıyan, sürekli konuÅŸan ve ne konuÅŸacağını da kestiremediÄŸiniz tuhaf hayvanlar olurlardı. Bu tarif biyerlerden tanıdık mı geldi yoksa? Yok canım o kadar da deÄŸildir. O kadar mı diyorsunuz. Kediler ileri evrilirken, evrimde geldiÄŸi yere geri dönen insanlar da mı var? Abartmayın canım siz de. Bir de iyi tarafını düşünün. Belki de yetenekli, saygılı, dürüst düzgün hayvanlar olurlar. Åžarkı söylemeyi de öğrenirler mesela. Sokaklarda müzik yaparlar, ÅŸiir okurlar, insanlara yardımcı olurlar. Ä°yi de iÅŸ bulurlar aslında. Bir yetenekleri ya da birikimleri olmasa da,  hiç bir meziyete sahip olmadan, sadece konuÅŸmayı sökmekle yapabilecekleri o kadar çok iÅŸ var ki. Yok mu?
Share:

10 yorum:

  1. evrime inanıyor musunuz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. benim inanıp inanmamam hiçbir şeyi değiştirmez.. ama çok merak ettiyseniz evet..

      Sil
  2. içinde evrim geçen bi yazıyı böyle eğlenceli bulacağımı düşünmemiştim hiç

    YanıtlaSil
  3. insanın evrimiyle ilgili bir araştırma yaparken blogunuza ulaştım.konuyla alakasız olacak ama sizin de ilgili olduğunuzu düşünerek bir şansımı denemek isterim. bu konuyla alakalı önerebileceğiniz bir kaynak var mı? mümkünse en geniş içerikli ve 'objektif' bir kaynak sorduğum.

    YanıtlaSil
  4. meraba ben şu en son soruyu soran adsız. olumlu veya olumsuz bir cevap alabilseydim soruma çok minnettar olucektim. size ulaşabileceğim bir hesabınız varsa ordan da ulaşabilirim adlı olarak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ne yazık ki bu konuda size kaynak önerebilecek kadar yeterli olduğumu sanmıyorum.. ama yine de bir sorunuz olursa profilimde yer alan mail adresimden sorabilirsiniz.. geciken cevap için kusura bakmayın..

      Sil
    2. hiç sorun değil teşekkür ediyorum cevap için. kaynak olmasa da sizin fikrinizi almak isteyeceğim konular muhakkak olacaktır diye düşünüyorum. bakış açınız,sorgulama biçiminiz etkileyici. fakat baktım profilde mail adresinizi göremedim.

      Sil
    3. ben de ilginiz için çok teşekkür ederim.. keskinomur@hotmail.com mail adresim, her konuda, birikimim yettiğince sizinle bakış açımı paylaşmak isterim..

      Sil
    4. teşekkürler tekrardan. adresi kaydettim. ilk fırsatta ulaşıcam size. hayatta ve blogda başarılar :)

      Sil

Scroll To Top