1 Mayıs 2012 Salı

Gezilecek Yerler: Madagaskar

   GEZİLECEK YERLER

   2-Madagaskar

   Varsayalım ki Afrika'nın bu güzide ülkesine yolculuk yapalım dediniz-iyi de ettiniz. Bu güzide ülke İkinci Dünya Savaşı sonrası Afrika'da boncuk gibi türeyen ülkelerden birisi. Son yıllarda öyle hızlı bir gelişim eğrisi de yakalamış değiller ama yine de renklidir bu ada maceracılar için.
   Başkenti Antananarivo'da Özgürlük Meydanı'nı gezebilir, Afrika'ya insan görmeye gelmedim diyorsanız ormanlarında süfaka, ay-ay gibi enteresan lemur türlerini-ki buraya özgüdür- kaplumbağa, tilki, keler, bukalemun, kurbağa, tavus kuşu gibi evrimin enteresan basamaklarındaki hayvanları görebilirsiniz.(Madagaskar Afrika'dan izole bir adadır, bu yüzden çok çeşitli türler yaşar.)
"Madagaskar Lemuru"
   Eskiden Fransız sömürüsü olan adada pek çok Fransız esintisi bulabilirsiniz. Başkent Antananarivo'nun şekilli "cafe"lerinde kızarmış muz yerken sanki Paris'teymişsiniz havası yakalamaya çalışmayın. Yine de Fransızların burada bıraktığı pek çok eseri göreceksiniz.
   Kurulduğu günden bu yana Dünya basınına adı nerdeyse hiç çıkmayan Madagaskar'ı ise pek çok dünyalı 2005 te Dreamworks un yaptığı "Madagaskar" filmiyle tanıdı. Ama buna rağmen ülkede herhangi bir kıpırdanma olmadı. Olması da pek muhtemel görünmüyor.
   Adanın resmi dili "Malgaşça" ise anlaması imkansız, dinlemesi eğlenceli bir dil. Örnek verecek olursak başkentin yerel dildeki adı "Tananarive", ilk başkanlarının adı "Tsiranana", ilk kralları ise "Adrianapoinimerina"
   Gençliğinizde gaza gelip gittiğiniz Madagaskar'a eğer ki bir 40 yıl sonra gidecek olursanız, herşeyin hala yerinde durduğunu görünce çok şaşıracaksınız. Yok eğer daha gitmediyseniz Madagaskar'a herhangi bir tur falan da düzenlenmiyor bildiğim kadarıyla. Yok ben illa da gidecem diyorsanız  o zaman Tanzanya'dan bi balıkçı teknesine binip gidebilirsiniz, tabi yolda Somali'li korsanlar çevirmezse.
   Başka bir macerada görüşmek üzere..
Share:

6 yorum:

  1. lemur denilen hayvanın eti lezzetli midir?

    YanıtlaSil
  2. Listeme ekledim io =)

    YanıtlaSil
  3. çok ilginç buldum yazınızı. daha popüler yerler hakkında da yazmayı düşünür müsünüz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. meltem popüler yerler hakkında her yerde bilgi bulabilirsin, şimdilik düşünmüyorum.

      Sil
  4. coğrafya hocama buradan kucak dolusu küfür yolluyorum.

    YanıtlaSil

Scroll To Top