13 Kasım 2013 Çarşamba

Türkiye ve İngiltere Vatandaşlarının Ortak Noktası: Sperm Kokusunu Çok Merak Etmeleri.

Bu resim, "Üzerine Tıklarsanız Büyür" (ÜTB) teknolojisine sahiptir. ©hyposapiens.com


Küreselleşmenin doruklarında olduğumuz 21. yüzyıl başlarında, binlerce kilometre uzakta yaşayan, birbirlerini rüyada görme olanağına bile sahip olmayan insanların düşünce ve yaşam tarzındaki farklar giderek azalmaya başladı.Bu yeni düzen kimilerine göre, para dışında kutsalı olmadığı, kültürel değerleri yerle bir edip insanları tek tipleştirdiği için eleştiriliyor. Kimilerine göre ise küreselleşme, bir Migros kasiyerinin, Rahmi Koç'la aynı model telefonu kullanabilmesi gibi olanaklar sağladığından daha eşitlikçi kabul ediliyor.

Her ne kadar Hollywood etkisiyle robotlaştırılmaya çalışılan milyarlarca internet insanı olsa da(bu arada, yeryüzünde internet erişimi olan 2,7 milyar kişi var yani dünya nüfusunun %39'u[1]) , zaten bir çok ortak noktamız olduğunu düşünüyorum, veya başka bir açıdan değerlendirirsek, farklı yaşantıları, hayat tarzları olan farklı kültürlerin tektipleştirilmesinin başarıyla devam ettiği sonucuna da ulaşılabilir. Bu benzerliği biraz anlayabilmek için Google'ın arama sonuçlarına bakmayı uygun gördüm. Malumunuz Google'ın arama kutusuna bir veri girdiğinizde en çok aranan 4 örneği kullanıcıya öneriyor. Google'ın Türkiye versiyonu olan google.com.tr ile İngiltere versiyonu olan google.co.uk'in sonuçlarını karşılaştıracak olursak:

1. Günah olup olmadığı en çok merak edilenler:
Türkiye'de: Oruç bozmak, öpüşmek , kürtaj, fal baktırmak.
İngiltere'de: Gay olmak, içki içmek, dövme yaptırmak, boşandıktan sonra evlenmek.

2. Nasıl koktuğu en çok merak edilenler:
Türkiye'de: Vajina, esrar, sperm, kokarca.
İngiltere'de: Sperm, esrar, küf, kokarca

3.Tadının nasıl olduğu en çok merak edilenler:
Türkiye'de:Sperm,rakı
İngiltere'de:Kaka(böyle merak olmaz olsun), votka, tarçın, insan eti.

Sonuç: Yasaklar, merak etmeye engel değildir aksine her bilinmez gibi insanlığın ilgisini daha çok çekerler. Yasak-Özgürlük dengesi iyi kurulamazsa, insanlığı ileriye götürecek olan bilimsel merakın yerini, cinsellik merkezli obsesif düşünceler ve bir süre sonra kompulsif eylemler yer alabilir.

1.http://www.itu.int/en/ITU-D/Statistics/Documents/statistics/2012/ITU_Key_2006-2013_ICT_data.xls
Share:

2 yorum:

Scroll To Top