13 Mayıs 2020 Çarşamba

Hyposapiens 2020 Yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı Yapıldı

Bu sene çoğu şey gibi, 2020 yılı genel kurul toplantısının nerede yapılacağı da bilinmiyordu. Bir gece göklerden Whatsapp aracılığıyla gelen bir fikirle toplantının 1 Mayıs'ta internet üzerinden görüntülü olarak yapılmasına karar verildi. Online toplantı fikrini Hyposapiens üyeleri coşkuyla karşıladı. Bu coşkuda internet toplantılarında uygulanan "Üstte ceket alt serbest" kuralının büyük payı vardı.



İlklerin Yaşandığı Bir Genel Kurul Toplantısıydı

1. Saygı Duruşu, Yoklama, 2019 Faaliyet Raporu

Toplantı, henüz tanışamadan kaybettiğimiz tüm insanlar adına yapılan saygı duruşuyla açıldı. Üye sayımı çok uzun sürmedi. "Ege kıta sahanlığı ve Kardak kayalıkları üreme sağlığı uzmanı", "Anadolu irfanı ve Sivas Kangalı'nın usulsüz rapor talebiyle mücadele derneği başkanı" ile "Eskişehir-İstanbul Ekspresi olay yeri inceleme ve cinayet büro amiri"  2019 yılı faaliyet raporunu sundular.  2020'nin daha faal geçmesi temennisiyle bütçe görüşmelerine geçildi. Bir bütçenin olmadığı farkedilince bu kısım boş geçmesin diye bir süreliğine sarımsağa gelen zamlardan dert yanıldı. Ardından 2020 gündemine geçildi.

2. Çalışma Gruplarının Gündeme Dair Çalışmaları

İlk konu, Covid için alternatif tedavi yöntemleriyle ilgiliydi. ABD başkanı Trump'ın dahiyane fikirlerinden "Hastalara Dezenfektan İçirme" ele alındı. Bunun tek başına yeterli olmayacağı, dezenfektanın bir miktar Kara Mürver ile tatlandırılıp, ufak bir Schweppes tonik dokunuşuyla daha lezzetli olacağına karar verildi.




Trump, Değeri Çok Sonra Anlaşılacak Bir Devlet Adamı.
 Bakınız Rakipleri Tarafından Nasıl Kıskanılıyor.




Diğer konu, her yönüyle farkını ispatlamak zorundaymış gibi hisseden mütevazı anadolu insanını ilgilendiriyordu. Salgının 5. ayına girmemize rağmen "Covid-19" için yerli ve milli bir isim henüz bulunamamıştı. Halk arasında "Tuvit 19, Çötik 19" gibi hatalı adlandırmalara sıkça rastlanıyordu.  Halkımızın kanayan yarasına merhem olması için alternatif isimler değerlendirildi ve Covid 19'un artık ağıza cuk oturan "Gevur-19" olarak anılmasına karar verildi.









Yeni isim pratikte hiçbir işe yaramıyor gibi görünse de yerli ve milli sıfatıyla bir iş yapılması üyelerin coşması için yeterliydi. Toplantıda "Bizi gısganıyorlar" nidaları yükseldi, bir üye kıravatını başının etrafına dolayıp tuhaf sesler çıkardı. Dişe dokunur bir iş yapmadan başarılı hissetmenin en kestirme yolu kıskanıldığına inanmaktı ama bu incitici analizlerle zaman kaybedilmedi. Hızını alamayan yönetim kurulu destansı bir duruşla tarihin akışını değiştirecek bir karara daha imza attı. En kısa zamanda bilim ve özgür düşüncenin başkenti Konya'da bir bilim kurulu toplanması, Gevur-19'a gereken dersi vermesi için "Şakir-1071" isimli başka bir virüs üretilmesi kararı alındı.


3. Dilek ve Temenniler

"Ersan ve Dadaşlar" coverları çalacak "Dilek ve Temenniler" isminde bir müzik grubu kurulması temenni edildi. Dilek adında bir müzisyen bulunur bulunmaz planın hayata geçirileceği toplantı kayıtlarına geçti.


4. Kapanış 

Toplantı ütopik temennilerle sona erdikten sonra kokteyl ve klasik müzik dinletisi için herkes kendi evinin salonuna geçti. 2021 toplantısıyla ilgili bir plan yapılmadı.
















Share:

0 yorum:

Yorum Gönder

Scroll To Top